Hepaslimin – tabletki na wątrobę i smukłą sylwetkę

Działanie Hepaslimin to wsparcie zdrowej wątroby i smukłej sylwetki. Ale pamiętaj, że wątroba jest tylko jedna. Dbaj o nią, bo ten cenny organ pełni aż cztery ważne role w naszym organizmie, t.j.: magazynującą, wydzielniczą, detoksykacyjną i metaboliczną. Żyj z nią w harmonii. Nie zapominaj, że nadmierne spożycie alkoholu lub zbyt tłusta dieta mogą negatywnie wpłynąć na jej funkcjonowanie. Dlatego z myślą o jej dobrym stanie stosuj się do poniższych zaleceń dietetycznych, które dodatkowo pozwolą Ci zadbać o smukłą sylwetkę.

Stosuj Hepaslimin w trosce o wątrobę i smukłą sylwetkę

Warto, abyś z diety, w której troszczysz się o swoją wątrobę wykreślił/a poniższe produkty:

  • alkohol, kakao, mocna kawa i herbata;
  • pełnotłuste mleko, kefir, jogurt i żółte sery;
  • twarde margaryny, nadmiar masła, pieczywo cukiernicze z dodatkiem tłuszczu, ciasta, torty;
  • tłuste gatunki mięs: wieprzowina, baranina, kaczka, gęś, dziczyzna, flaki, tłuste wędliny, konserwy, smalec, boczek, słonina;
  • tłuste ryby: węgorz, karp, łosoś, tołpyga, śledź, sardynka, pikling;
  • łazanki, pierogi, knedle, naleśniki z mięsem, bigos, fasolka po bretońsku, placki ziemniaczane, bliny, krokiety, smażone ziemniaki, frytki, chipsy warzywa kapustne, strączkowe, cebula, czosnek, por, ogórki, rzodkiewka, kalarepa, groszek, fasolka szparagowa;
  • gruszki, daktyle, czereśnie, figi, owoce suszone;
  • ostre przyprawy: ocet, pieprz, papryka ostra, chili, curry, musztarda, ziele angielskie, liście laurowe, gałka muszkatołowa, gorczyca, pikantne sosy (chrzan).

Z kolei poniższe produkty mogą stanowić bazę twojej codziennej diety i będą sprzyjać Twojej figurze:

  • kawa zbożowa, herbata owocowa i ziołowa, soki, przeciery;
  • czerstwe pieczywo pszenne, sucharki, pieczywo drożdżowe, ryż, makaron nitki niskojajeczny, drobna rozgotowana kasza jęczmienna, manna, kukurydziana, krakowska;
  • rosół jarski, zupa jarzynowa i ziemniaczana, zupy owocowe, na wywarach z warzyw i chudego mięsa;
  • chude wędliny (szynka, polędwica z drobiu) i mięsa (drób, cielęcina, królik, wołowina);
  • chude ryby: dorsz, pstrąg, sola, mintaj, płoć, morszczuk, sandacz, flądra, szczupak, płastuga, okoń, lin.